Posts

Posts uit december 24, 2021 tonen

(Mede)mens zijn. 🌟

Afbeelding
De ene keer zo.  Twee dingen kan ik als (mede)mens doen. Of ik help de ander dΓ t in het leven te verwerkelijken wat zijn /haar diepste Wil is. Ik help karma "uitwerken" op een gezonde wijze. Vrij. Vrijlatend maar ook volkomen vrij van mijn eigen wensen, willen en grillen. Open en vol vertrouwen met geloof en liefde. Onzelfzuchtig.  🌟 🌟 Of....  Ik maak dit onmogelijk, snijd hem/haar de pas af.  Dat kan dan gaan lijken op een soort  Kaspar Hauser Schicksal.  🌟 Een andere keer  samen door de storm!    Of ik ga als een beer tekeer.  Het ijs is dun. 

Touwtje springen??

Afbeelding
 Het is bijna wel zeker een ketterse kijk op deze afbeelding van RaphaΓ«l. Ik kan er niet anders van maken dan dat hij aan het touwtje springen is. Nu, voordat ik "opgehangen" word bedenk : touwtje springen is spelen. Spelen is gezond. RaphaΓ«l geeft het goede voorbeeld zoals het "hoort"...  Wat zou het fijn zijn wanneer deze nacht iedereen zou gaan touwtje springen. Vuurwerk mag niet gelukkig. Maar 2 aan 2 springen wel. Tegelijk trillen door al ons gespring alle stallen van de dieren open en dan zijn we in één klap af van oa de vogelgriep. Varkens blij met hun staart nog aan het lijf, koeien met hoorns huppelen de weide in enzovoort. Kippen hebben hun gehele snavel nog.  Voordat ik nog een keer gehangen word : Ik ben niet van het Dierenbevrijdingsfront of zo. Maar niemand kan toch bezwaar maken tegen een Kerstnacht met wat gezond verstand?  Touwtje springen is niets anders dan de boel wat opschudden dus ook onze hersenen. Misschien wordt veel over 12/13 dagen dan wel

πŸ€ΆπŸ™πŸ‘‹πŸ€©

Afbeelding
  Is er daardoor zo weinig Γ¨chte, dat wil zeggen : onzelfzuchtige Liefde??  Verslaafd aan ons ego als we zijn?!  ☀️  Liefde of ego? Heeft dat ook niet van doen met vrijheid. Een vrij handelen is een willen handelen.  Maar vanuit het ego is het wanneer ik grenzen overschrijd. Mij teveel indring (ongevraagd) in het leven van een ander. De grootste egoΓ―sten zijn zij die wanneer dit niet op prijs wordt gesteld de ander in één klap in de vrieskou zetten. Het bewijs van niet onzelfzuchtig handelen tonen deze mensen zo op groteske wijze.  De Kersttijd lijkt dit extra voelbaar maar ook zichtbaar te maken. Voor wie het wil zien natuurlijk. Wie weet wat de Lockdown nog teweegbrengt wat dit betreft. Vluchten is toch iets moeilijker. Een gezegende tijd kan het dan worden in plaats van al de onechte blabla. 

🌟

Afbeelding
Een vrije keuze.