"Diplomaten-wereld".

 


In de politiek weet je dat je een antwoord op een vraag altijd vakkundig moet ontleden in de hoop dan iets van de ware inhoud èn bedoeling bloot te leggen.

Maar eigenlijk is er vrijwel niets en niemand meer bij wie dat niet nodig is. Iedereen lijkt een soort diplomaat te zijn geworden. Diplomatieke antwoorden. Diplomatieke draaien. Het ontwijken van vragen. En dat is dan nog het meest fatsoenlijke en meest intelligente. Eeeeeh. 

De mens die dat niet doet.... Waar is die?? En hoe dat komt en hoe dit zo geworden is zouden we toch eens oprecht moeten onderzoeken. Niet als een stolp van alles er overheen gooien. Dan kom je er niet achter. En ook niet door een commissie met allemaal gestudeerde hotemetoten. Vragen van te voren zorgvuldig bedacht.... En ook nog met een flink uurloon toe. Of een Bonus 🤣 Je weet wel. 


Nee. Wijsheid vind je niet dààr. Geen priesters, "hoge omes" van de politie. Niet al die keurig en hooggewaardeerde? "aangepaste" mensen... Die draaien allemaal mee in het grote "diplomatieke" spel.

Ervaringsdeskundigen zijn daar nodig. Mensen die  rechtstreeks door dit "spel" van "de witte boorden" getroffen zijn. Laten déze mensen eens de vragen gaan stellen die gesteld zouden moeten worden aan de "diplomaten". 


Waar komt toch die agressie tegen/angst voor de "onaangepasten" vandaan??  Misschien omdat ze zonder ook maar een woord te spreken blootleggen wat er niet deugt aan het diplomatieke spel.

En even voor de duidelijkheid : zij die gretig voor "onaangepast" doorgaan horen meestal bij de diplomaten... Dàt zijn de ergsten... 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Verleden, heden, toekomst (nú)!

Stoppen met liegen....