Politiek..

 Een van de meest kwalijke dingen is toch wel dat je zaken aan de kaak stelt, aan de kaak gaat stellen op het moment dat het jou beter uitkomt.

Dit is ècht heel erg... 
Vind ik... 

Op dit moment zien we dat in de Nederlandse politiek in het klein, nu ja wàt is klein, gebeuren. Een Kamerlid "kaltstellen"... Dat is één ding dat niet okay is. Mensen die je niet bevallen op een onsmalijke manier opzij schuiven..dat riekt naar iets heel stinkends.

Maar dan wordt het opnieuw pijnlijk. En dat is iets.. het gebeurt te vaak...

Er zijn van die oude mannen, meestal mannen, die hun levenlang invloedrijke posities hebben bekleed in politiek of bedrijfsleven. Ze deden "hun ding" en vaak was dat niet erg verheffend om het maar een beetje "tam" te zeggen. Ze hebben vette, vette bankrekeningen eraan over gehouden. Ze zijn "binnen" en 1000X méér dan dat. Vergaarde rijkdommen.

Wàt een chagrijn op de
oude dag! 

Deze oude mannen gaan met pensioen. En ach het leven "achter de geraniums" met het vrouwtje dat ook maar wat rondtolt.. Niet meer de foto in de kranten. Sowieso niet meer in de kranten. Uit de aandacht van het "grote publiek" waar ze zo aan gehecht waren. Het wordt stil om de oude mannen heen.

En plotseling "zien ze het licht" zo lijkt. Ze zoeken hun oude voor - of tegenstanders op, dat maakt niet meer uit. Opeens "allemans" vriend geworden..Alle Journalisten zijn goed wanneer de oude man zijn verhaal maar kwijt kan. 

Het hangt af van welke oude man in de benen komt wat voor licht daar gaat schijnen. De één zal fijn dingen "onthullen" die niemand vroeger mocht weten. Fraude, slippertjes, omkoping, wetten overtreden, doofpotten enzovoort. 

Een ander zal plotseling zich heel hard willen inzetten voor ons milieu. Ja, ja onze kinderen en kleinkinderen moeten we toch aan denken!!

Nog weer een ander pakt publiekelijk een andere hobby op. Ze lopen zich uit de naad, kletsen de oren van ons hoofd. Ze verdienen er niets aan integendeel, ze steken er geld in (uit hun overvloed) Ja ze lijken ècht andere mensen te zijn geworden.

Natuurlijk mag ik, mogen wij niet zeggen dat dit een spelletje spelen is. Misschien is de oude man wel ècht om. Maar de vraag is wel : Waarom eerst je bankrekening vullen en precies het tegenovergestelde beweren èn doen dan je nù nà je pensionering spreekt en doet??

Waarom zwijgen zolang jou dat beter uitkwam? Wanneer "de vuile was" pas buiten hangen wanneer je opzij bent geschoven?? Wàt is de waarde daarvan moreel gezien?? Dàt is de vraag...Is het niet hetzelfde als je schuld bekennen nà dat je bent betrapt ? 

 Ik heb daar net zo'n "ongemakkelijk" gevoel bij als Prinses Amalia heeft bij een gigantische "toelage" vanaf haar 18e. Een knoop in je maag krijg je ervan.. 

Prinses Amalia... 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Verleden, heden, toekomst (nú)!

Stoppen met liegen....