De afgrond. 1


 Het is diep treurig maar een feit dat er te velen zijn die uit de Bijbel of van Rudolf Steiner dat gebruiken wat ze uitkomt maar wat ze niet willen laten liggen of zelfs precies het tegenovergestelde doen.

Hoe graag doen ze meer geesteswetenschappelijke kennis op. Maar liever drie stappen in kennis opdoen dan één stap in het verbeteren van het morele, van het karakter. Dat kan betekenen vier stappen of meer achteruit of in de afgrond donderen. Al of niet met de baret op het hoofd. Die vliegt er vanzelf wel af. Net als de rest van de "feestkleding". Naakt, poedelnaakt storten ze de diepte in. Niet geduwd maar zelf voor de wervelstorm gezorgd die ze nu de afgrond inzuigt. 

Misschien eerst nog hand in hand met soortgenoten. Maar ook dat duurt niet lang. 

Tja... Het gebroken hart van een ander... 

Wordt vervolgd. 



Tot nu heb ik nog redelijk vriendelijk hierover geschreven. Maar vanaf nu ben ik wanneer het over deze dingen gaat minder vriendelijk, minder tolerant. En dat niet zonder reden.

Deze morgen een verrassende vraag in deze : Wàt wanneer twee zg vijanden vrienden (b)lijken te zijn? Twee liegebeesten. Of.. wanneer de pathologische leugenaar een ander meegesleept heeft in een wel héél smerig spel?? Dàt zou een gevaarlijk koppel zijn!! Maar vroeger of later... Een onderzoek waard. Nee, niet door mij..Ik kan alleen maar hier wat leuteren 😁 🕺 🙏 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Verleden, heden, toekomst (nú)!

Stoppen met liegen....