Zwarte magie 2/3 (slot)

 

Jeremia klagend over
Jeruzalem. 

Bij deze praktijken wordt altijd verwarring gesticht en ontstaat op de één of andere wijze chaos. Misschien kan dat het eerste en het gemakkelijkste opgemerkt worden in het sociale. Een mens die ongewild geïsoleerd raakt. Bijvoorbeeld. De schuld wordt meestal snel bij deze persoon gelegd. Verhalen om zo'n mens heen. Drama-verhalen over een slechte moeder, over verslaving en over nog veel meer. Als gevolg van deze achtergrond raakt deze persoon geïsoleerd wordt gezegd. Hij of zij heeft geen wortels, de wil verzwakt, hersens aangetast door de eerste kinderjaren èn de drank.

En zo wordt naar deze mens gekeken en om deze mens een wat merkwaardige sfeer gecreëerd. Een normaal gesprek wordt niet gevoerd, vragen niet gesteld.

Heeft deze mens een uitzonderlijk sterke wil en een óók een uitzonderlijk krachtig geloofsleven en eindeloos geduld dan kan op een dag het door gaan dringen dat alles omgedraaid moet worden.

Zwart blijkt Wit.

Wit blijkt zwart.


Zó werkt zwarte magie. Er is véél meer nodig om tot dit oordeel, zwarte magie te komen. Dat komt later. Wee degene die niet serieus onderzoekt maar hier in meegaat. Bewust of onbewust. Wee degene die geen vragen dùrft stellen of niet wil stellen aan de "zwart gemààkte".

Wordt vervolgd.

3

Een slachtoffer van deze praktijken zal voortdurend aan zichzelf twijfelen. Een mens die zich niet bezighoudt met deze praktijken en ook niet hierop voorbereid kan zelf denken wat gek te zijn. Vooral wanneer het uit heel onverwachte hoek komt. Zelfs de verkeerde kan de schuld krijgen. Een overledene bijvoorbeeld die in het leven ook niet helemaal "wit" was. De meest rare dingen kunnen gebeuren.

Het enige dat erop zit is, wanneer je overtuigd bent hoe het zit zonder misschien alle details (precies) te kennen (die doen er ook niet ècht meer toe), het enige om ècht overtuigend van zo iemand af te komen is er korte metten mee maken. Hele korte metten. Zonder enige aarzeling. Hoe, dàt zal in iedere situatie anders zijn.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Verleden, heden, toekomst (nú)!

Stoppen met liegen....