Onverwacht.

Het "but" zou ik hier weglaten. 
Wàt Gandhi hiermee wil zeggen begrijp ik wel. Maar wanneer hij bijvoorbeeld de gelegenheid had gehad de "Filosofie der Vrijheid" van Rudolf Steiner te bestuderen
of had gelezen
over 
Michaël en het 
kosmische denken... 
dan zou hij het woordje "but" hier niet hebben gebruikt..want het is dit doordenkend 
huiveringwekkend. 

Karma. 

Dit lijkt een vervolg te zijn op wat ik gisteren aangaf over het (on)heilig geloof in "Sporen in ons brein". In de fysieke wereld wààr. Aantoonbaar! Maar wie slechts dit laat gelden is een materialist. Er is méér, véél meer dan deze fysieke wereld die notabene is voortgekomen uit de geest. Eerst geest, dàn materie. Dit omdraaien voelt voor mij als minachting. Een minachting tegenover de geestelijke wereld. Anti-Michaëlisch en in het spoor van Ahriman. Dan geloven we ook niet meer echt in ontwikkeling en verandering. Dan kan je zomaar te horen krijgen iets als : "Je bent dit en je blijft dit. Het kàn niet anders". Een ontkennen van de kracht van de geest. Vastgeroest denken dat niets van doen heeft met Michaël en het kosmische denken.
 
En dat is ook wat ik gisteren wat venijnig schreef en óók zo bedoelde : deze mensen hebben zèlf "sporen" in hun brein. In die mate zelfs dat ze er blind voor zijn. Blind voor wat in henzelf vastzit, daardoor blind voor ontwikkeling in een medemens. Zij zien niet wat bijna met "handen te grijpen" is. Ze geloven ook botweg niet over wat deze medemens hem of haar vertelt. "Je bènt dit en je blijft dit want scans van de hersenen, de huidige wetenschap zeggen dat". 

Een loochening van de geest/Geest.



Reacties

Populaire posts van deze blog

Verleden, heden, toekomst (nú)!

Stoppen met liegen....