De pestlijders 3 (slot 🙄)

Stemming
 Raphaël en Michaël

(David Newbatt) 

 Hoe ging dat met pestlijders vroeger?

 Behalve met een bel om de nek roepend : "Onrein, onrein" werden ze geïsoleerd. Ik denk niet zoals tegenwoordig. De toestanden waren nog erbarmelijker. (isolement is nóóit een pretje) Vaak niet verzorgd en aan hun lot overgelaten.

Dat kennen we hier niet meer. Gelukkig. Zieken worden hoe dan ook verzorgd, hebben zo goed en zo kwaad als dat gaat toch nog contact met de medemens.


Zoek altijd eerst de brandhaard!!! 






Maar mensen die door een leugenachtige "zwarte lijst" ongevraagd, ongewild, onnodig buitenspel worden gezet zijn slachtoffer van een misdaad. Hoe dan ook.

Bij de Toeslagenaffaire hier in Nederland wordt misschien gezegd dat de Belastingdienst de fout in is gegaan. Maar zo'n Belastingdienst bestaat uit mensen die daar werkzaam zijn.

 Fouten maken kan maar wanneer niet ogenblikkelijk actie wordt ondernomen om deze fout te herstellen en zich ook niet te laten herhalen, wanneer ambtenaren gewoon op hun post mogen blijven, anoniem mogen blijven ook dan is het misdadig geworden. Gewoon crimineel. Strafbaar. 

De mensen die het getroffen heeft lopen misschien dankzij Pieter Omtzigt niet meer met "een bel om de nek" maar hun leven is tot een puinhoop gemaakt die niet in enkele jaren hersteld zal zijn. En de onbekende ambtenaren gaan vrijuit en leven hun leventje verder zonder zich te bekommeren om hun vele, vele slachtoffers. Enkelen daargelaten vermoed ik.

Bij kerkelijke "ambtsdragers" kunnen we hetzelfde zien gebeuren. Maar daar kan het om andere zaken gaan. Op een ander vlak zich afspelen. Hetzelfde is dat er mensen, gezonde mensen door een dwaas "een bel aan de nek" gehangen krijgen. Een gezond mens wordt bewust in een isolement gedreven. Zoiets kan jarenlang doorgaan. En waar hij of zij zich laat zien waarschuwt "de bel" : "Pas op, pas op".

Veel mensen zijn niet bereid uit te zoeken waarom deze mens die bel aan de nek heeft hangen. Wie heeft dat gedaan? Waarom eigenlijk? Is dit verhaal geloofwaardig? Een beetje Pieter Omtzigt gedrag. Niet je met een kluitje in het riet laten sturen.

 Pieter die z'n nek uitstak om misschien vervolgens zelf zo'n bel omgehangen te krijgen!! Nee, niet heel velen zijn hiertoe bereid. Liever de misdaad,  toedekken en denken daarmee de onrust te smoren..

Maar pas op : Broeder Frans en Broeder Pieter zijn onderweg!!

Achter de wolken... 
Broederlijk wachtend
 verschijnen
 daar plotsklaps de 
Aartsengelen
Michaël en Raphaël. 
☺️
Ik zie ik zie.... 
***
Maar... 
Gabriël
 blijft misschien nog maar even
 "in de kast". 
Stil wachtend op
 "heiliger tijden". 



Reacties

Populaire posts van deze blog

Verleden, heden, toekomst (nú)!

Stoppen met liegen....