Tussen honingbijen ("heiligen") en vliegen...

 Er zijn mensen die in zichzelf zo "rein" zijn, zo zuiver dat ze de slechtheid in een ander niet eens opmerken. Het resoneert niet in deze mensen omdat er niets is.. Soort zoekt soort. Maar wanneer de "soort" nergens te vinden is....Het vindt geen enkele weerklank in deze mensen.


Hl. Seraphim von Sarov. 





Dan zijn er mensen die wel reageren op negativiteit... op slechtheid. Dat hoeven niet perse ook negatievelingen of slechteriken te zijn. Maar zij herkennen het nog door het eigen verleden korter of langer geleden. Zij zijn de ervaringsdeskundigen.

Dan de slechteriken.... Wel, zij zijn als vliegen. Altijd te vinden waar stront aan de knikker is of lijkt te zijn,of ze "regelen" het wel even. 



Zij zijn een soort besmettingshaard. De mensen uit de eerste categorie zal het niet raken. "Geen vuiltje aan de lucht" daar. 

De mensen uit de tweede categorie die zien en ervaren... Zij worden niet snel besmet. Zij hebben hun les al geleerd maar zijn nog niet zo onkwetsbaar als de eerste categorie. Juist zij kunnen daardoor een doelwit worden van de laatste categorie, de vlieg. Want zij "zien" en kunnen en mogen hier niet altijd aan voorbijgaan. 

 Voor de vlieg is dat een dilemma. Hij weet dat hij "gezien" wordt. Er ontstaat een soort haat/liefde gevoel waar de vlieg mee te worstelen heeft . Angst en vluchtneigingen. Maar het "trekt" ook. Nu.... daar kunnen we het weekend eens over mediteren. Wat dat betekent voor de vlieg, maar ook voor degene die doelwit is. 

En ook : waar sta ik? Ben ik nog helemaal "vlieg"? Of ga ik al een heel klein stapje richting..... 


De eerste categorie zijn nog enkelen in deze tijd. Voor mij misschien een ècht voorbeeld hiervan de Hl. Serafim von Sarov. 

En die vliegen kunnen ook vrij onopvallend te werk gaan!! Des te groter de kans op "besmetting"!! De ervaringsdeskundige die reeds is afgekickt maakt toch een redelijke kans het er "gezond" van af te brengen ook al wil de vlieg hem "pootje lichten"... 🙏



Reacties

Populaire posts van deze blog

Verleden, heden, toekomst (nú)!

Stoppen met liegen....