"Sjoemelsoftware" 2

Grof ja...
Sjoemelsoftware, laster
 zijn nog véél grover!!
Maar dààr vallen
de meesten niet over.
 Ingeburgerd...
dan mag plotseling àlles!! 



 Dit is moreel gezien toch een gebied waar veel over te denken valt. Zeker wanneer het jezelf raakt. Niet als fraudeur maar als slachtoffer. Nee niet als iemand die per ongeluk een poos in een verkeerde auto rijdt doordat hij of zij voorgelogen is, niet degene die financieel opgelicht is. Maar als iemand die in feite niets met dit al van doen heeft. En dan kan je denken aan een vals beschuldigde, aan laster. 

Denk nóg maar eens aan onze Toeslagenaffaire. Hoe vals en hoe heeft het mensen kapot gemaakt. Gezinnen uit elkaar gerukt. Kinderen vol schaamte naar school omdat ouders als fraudeur bestempeld werden. Mensen die geen schulden hàdden kwamen in de schulden. En erger. 

Zie wat daar gebeurt. Mensen geen schulden, op grond van niets voor fraudeur uitgemaakt, vervolgens geld afhandig gemaakt ("terug?"betalen) vaak onterecht dus diefstal. Zware boetes er bovenop. Dubbele diefstal. En het klootjesvolk gilt braaf mee want waar rook is is vuur. Ook sociaal uitgekotst door de stompzinnigen. De uitzonderingen daargelaten. Niet iedereen kakelt zomaar mee. 

Sociale sjoemelsoftware en laster liggen dicht bij elkaar of zijn hetzelfde. Sjoemelsoftware in een auto stoppen is een ernstig misdrijf dat bestraft wordt. 

Sociale sjoemelsoftware en laster zouden ook bestraft moeten worden. Op z'n minst schadeloosstelling door degene die schade heeft veroorzaakt.

  Publiekelijk herroepen van de laster door degene die de kletspraat en leugens de wereld in heeft geslingerd. En door niemand anders. Het is goed zelf te ervaren wat dit met je doet. Maar het hààlt niet bij dat wat degene heeft moeten doorstaan die jouw slachtoffer was. 

 Gaat iemand doelbewust verder dan.... Nouja... Afhankelijk van wat voor werk iemand doet... 

"Zachte heelmeesters maken stinkende wonden". 

*

In dit soort gevallen zeker! 

Denk ook maar eens aan landen waar mensen zonder reden gek worden verklaard en levenslang verdwijnen in kampen. Maar ook : zoek het niet te ver van huis!!! En ga ook bij jezelf te rade : wanneer plakte ik een etiket op iemand. En zijn we ons bewust van de gevolgen hiervan? Misschien niet direct zichtbaar.. ook omdat we niet willen zien... Het interesseert ons geen bal. We klagen over Poetin en de Ukraïne... Terecht!!!! Maar waarom zien we dat wel en beangstigt dat ons wèl en wat we zelf in onze eigen gemeenschappen uitvreten en aanrichten dàt beangstigt ons blijkbaar niet. Blijkbaar!! De daders worden in bescherming genomen, zij die onderuit gehaald zijn wordt vaak niet de hand gereikt om weer overeind te komen. Gewoon aan hun lot overgelaten... want ja toch ergens in ons hoofd blijft het liedje zingen hé :

🎶🎶🎶

 "Waar rook is is vuur, waar rook is is vuur🎶🎶🎶 tralala tralalala!!!! 

Toch??! 

***

Mijn ervaring is dat er maar heel weinig mensen zijn die vrij en onafhankelijk tot een eigen oordeel komen in dit soort situaties. Mensen die de moeite willen nemen om zelf te onderzoeken en niet af te gaan op "van horen zeggen". Professionals en niet-professionals. Lotgenoten zijn vaak de enigen die "zien" en geloven.... Omdat ze "weten".... En misschien ook "Slachtofferhulp" in bepaalde gevallen. 

*



Niet iedereen heeft de kracht uit z'n "steenkool een diamant" te maken. Wie dat wél is gelukt zal moeten (blijven) spreken over dit soort praktijken! 

Ruwe diamant. 







Reacties

Populaire posts van deze blog

Verleden, heden, toekomst (nú)!

Stoppen met liegen....