Reken er niet op? 2

 


"Ingeboren" goedheid wil niet zeggen dat de mens zich altijd van z'n beste kant laat zien. Het wil niet zeggen dat hij/zij van "goede wil" is.

*

Het wil voor mij zeggen dat vaak diep verborgen deze goedheid er is. Omdat we "uit God geboren" zijn.

*

Ieder van ons is de vrijheid gegeven te leven vanuit deze kern in ons of ons van misschien wel onze slechtste kant te laten zien.

*

Niet verbitterd raken door pesterijen, treiteren, uitgeschakeld worden en erger kàn alleen wanneer ik in mijzelf verbonden probeer te blijven met deze "goddelijke kern" waardoor het mogelijk wordt te blijven zoeken naar déze kern in welke ander dan ook.

*

Het kan een hard gevecht zijn. In jezelf, het willen blijven zoeken naar dit "ingeboren goede" van een mens die je tot het uiterste kan drijven. Daar hangt ook de weigering jezelf te verloochenen mee samen. Dat het een "weigeren" is geeft aan dat het niet vanzelf gaat maar een bewuste keuze is. Iedere dag opnieuw. 

*

Naïef zou zijn te denken dat dit "ingeboren goede" zonder slag of stoot veroverd kan worden. Dat is niet zo met onszelf, dat is niet zo met die medemens die het wel heel erg bont kan maken. Tegelijk ligt daar de kans bewust aan het werk te gaan met "God in ons/mij".

* * * 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Verleden, heden, toekomst (nú)!

Stoppen met liegen....