Een "Tangverlossing".



 Hoe dat nu gaat weet ik niet maar vroeger waren daar de  "tangverlossingen".

Noodzakelijk . Oooh het schijnt nóg te gebeuren zegt Google 😇

Bij "Geestelijke geboorten", misschien kun je dat "wedergeboorten" noemen hoewel daar in deze tijden toch een wat merkwaardige "invulling" aan wordt gegeven vaak en zeker niet is waar het Johannesevangelie 3 bijvoorbeeld over spreekt.

*

In het geestelijk leven lijkt een  "nieuwe geboorte" vaak juist te betekenen een  geboorte "tegen de verdrukking in"!! Geen hulp van  "buitenaf" al is het maar door een "tang". Integendeel.  Het is éérder een voortdurende poging van buitenaf de geboorte tegen te werken of nog liever een "miskraam" te laten worden. Het "Kind" dat geboren wil worden moet wel heel, heel sterk gemotiveerd zijn om dàt te willen. 

Maar.....


De hulp komt van "de àndere kant". Van de Engelen, de gestorvenen, Christus zèlf. 

Wanneer er een "heilig willen"  is werken van die kant vele, vele helpers die "een duwtje" geven....in de goede richting. Dan kàn niets, maar dan ook niets zó'n geboorte verhinderen. 

***

PS

Wat zoekend vond ik tot nu slechts één nieuwe icoon van Nicodemus met Jezus. Zou dat komen doordat hij " in de nacht" bij Jezus kwam? Daar wist en weet men niet goed raad mee dus  "laat maar zitten"...

Maar dat is jammer want dan mis je toch iets heel wezenlijks. Geen woord in de Evangeliën staat daar toevallig. 

Wie de Bijbel letterlijk wil nemen maar  niet in de "materialistische" betekenis die kan vertrouwen op Rudolf Steiner, de Antroposofie. 

*



Reacties

Populaire posts van deze blog

Verleden, heden, toekomst (nú)!

Stoppen met liegen....