Het verschil..


Zoek het maar uit!


 Er zijn niet veel mensen die alleen staan die geen "vangnet " zouden willen. Lijkt mij. Wie wil ècht helemaal in z'n eentje  jaar in jaar uit een leven leiden/lijden waar ècht àlles maar zelf bedacht en opgelost moet worden. Waar niet eens de mogelijkheid is met een ander bijvoorbeeld de voor-en nadelen van iets af te wegen. Wie kiest ervoor altijd maar de innerlijke èn uiterlijke boontjes zelf en alleen te doppen? Een èchte kluizenaar heeft daarmee vergeleken een rijk sociaal leven. 

*

Maar het punt is dat ieder gezond mens die bij z'n volle verstand is ook zo "behandeld" wil worden. Als volwaardig mens met mogelijkheid zelf (mee) te beslissen over hoe zo'n vangnet eruit zal zien. Misschien het meest belangrijk: wèlke mensen zijn hierbij betrokken?? Het grijpt namelijk diep in in het privéleven!! Dáár over (mee)beslissen zou héél vanzelfsprekend moeten zijn.

Maar waar een situatie is ontstaan waar deze alleenstaande geen idee heeft sowieso dàt er een "vangnet" is en al helemaal niet wie daarbij betrokken zijn...

Kijk zulke vangnetten zijn geen vangnetten maar het zijn fuiken. 

En iedere mens die daarin terecht dreigt te komen of al gekomen is heeft niet slechts het recht zich hiertegen te weren maar de plicht dat te doen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Verleden, heden, toekomst (nú)!

Stoppen met liegen....