Vangnet en netwerk.

 Ieder mens heeft een vangnet nodig. Juist in deze tijd moeten veel mensen in deze wereld dat ontberen. Waar dat mogelijk is zou dat er gewoon moeten zijn. 


Maar wat ik eerder schreef vangnetten kunnen gebruikt worden als fuiken. Dan is die mens misschien nog "verder van huis" dan zónder.  Daar kan men zich ook nog op instellen geen vangnet te hebben. Maar is het een fuik geworden ....drama!

*

Wat mensen net zo hard nodig hebben en ook willen is een "netwerk". Al zijn het maar enkele mensen. Maar vaak zij die in plaats van een vangnet te helpen organiseren een fuik zetten hebben er belang bij ook het netwerk onmogelijk te maken dat wil zeggen deze mens te isoleren. Zijn of haar klachten mogen niet gehoord worden dus ieder sociaal contact wordt systematisch en vakkundig afgesneden. De mens in de fuik kan niet zo heel veel doordat lang onduidelijk is wàt er precies gaande is.

Dat is het spel van sommige mensen. Misschien komt het wel vaak voor maar niet altijd vanuit slechte bedoelingen. Maar dàn blijft het bij de fuik en niet ook nog eens het ondermijnen van het "netwerk". Dat laatste wijst op niets anders dan kwaad opzet!!!

***


Reacties

Populaire posts van deze blog

Verleden, heden, toekomst (nú)!

Stoppen met liegen....