"Grensoverschrijdend gedrag".

 Zojuist een heel wijze hoogleraar op de radio over grensoverschrijdend gedrag. Zij doet op dit moment onderzoek hiernaar in de danswereld.

Marjan Olfers.

Hoogleraar Sport en Recht.

"Spraakmakers"   
na 11 uur vandaag.
Te beluisteren bij programma "gemist".

*

Grensoverschrijdend gedrag kan ook psychologisch grensoverschrijdend  zijn zoals iedereen wel weet. Intimidatie,  manipulatie, kleineren, discrimineren  enzovoort. (Zelf noem ik dit tegenwoordig "psychiatrisch"gedrag. Weet niet of de Hoogleraar dit ook zo zou zeggen maar zij zou zéker begrijpen wàt ik hiermee wil aangeven!)

En de interviewer, een man vroeg of  er nieuwe regels, definities moeten komen die (nog duidelijker) aangeven wat wel en niet 🤔 grensoverschrijdend is.

De hoogleraar werd fel. Iedere keer komen we met iets nieuws.  Nieuwe regels, vertrouwenspersonen 🤣 enzovoort. 

Ze sprak erover dat het met een cultuur samenhangt die wij met z'n allen maken èn veranderlijk is. Of dat nu de sportwereld, het bedrijfsleven, de kerk is maakt niet uit. Iedere keer weer regels opstellen of aanpassen is onzinnig.

Grensoverschrijdend gedrag hangt samen met wat wij met z'n allen toelaten, laten gebeuren. Het hangt samen met onze sociale cultuur. Met wat wij samen willen. 

*

Goed, zij doet wetenschappelijk onderzoek niet met de bedoeling individuen te laten "hangen". 

**

Dit is een korte "samenvatting" en ook nog eens van mij. Ik kan aanraden dit zèlf eens te beluisteren. Voor wie deze problemen wél serieus wenst te nemen. In eigen "huis"!!!

***

 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Verleden, heden, toekomst (nú)!

Stoppen met liegen....